3 tips om op te vallen in het donker als voetganger of hardloper

In het donker en bij slecht weer is het belangrijk om zichtbaar op pad te gaan. Wij geven je tips!

Hardloper voetganger Veilig Verkeer Nederland opvallen donker kleding VVN

Val jij al op in het verkeer? Als fietser doe je dit gemakkelijk door met fietsverlichting te fietsen. Maar ook als voetganger ben je extra kwetsbaar als je niet goed zichtbaar bent voor andere weggebruikers. Daarom hebben wij een aantal tips op een rijtje gezet.

1. Ga voor opvallende kleding

In de winter dragen we vaak sobere kleuren. In het verkeer niet altijd even handig. Kies liever voor een opvallende jas met bijvoorbeeld een reflecterende streep. Zo ben je beter te zien voor andere weggebruikers.

2. Val op met accessoires

Valt je kleding niet zo op in het donker? Dan zijn er genoeg accessoires beschikbaar om ervoor te zorgen dat je goed zichtbaar bent. Denk bijvoorbeeld aan een verkeershesje of lichtgevende armband. Ook als je graag hardloopt een veilig idee!

3. Verlicht je hond

Heb je een hond? Ook voor jouw ‘Bello' of ‘Max’ is er een mooie accessoire! Online kun je namelijk genoeg verlichte halsbanden of hondenriemen vinden. Zeker als je op meer afgelegen plaatsen wandelt is dit geen overbodige luxe.

We hopen dat deze tips je helpen zichtbaar op pad te gaan! Meer weten over opvallen in het verkeer? Lees meer over onze fietsverlichtingscampagne.

Meer adviezen over veilig en prettig blijven lopen? Bekijk tips en hulpmiddelenverkeersregels of fris je kennis op!