Een kaarsje voor verkeersslachtoffers en nabestaanden

Vandaag, op de derde zondag van november, is de jaarlijkse herdenkingsdag van verkeersslachtoffers. Het thema van dit jaar is 'Verkeersveiligheid: Dat doen we samen'. Ook wij staan vandaag stil bij alle verkeersslachtoffers en nabestaanden.

Vereniging verkeersslachtoffers herdenking nabestaanden kaars raam veilig verkeer nederland

Online herdenking

De herdenkingsdag wordt jaarlijks georganiseerd door de Vereniging Verkeersslachtoffers. De fysieke bijeenkomst kan in verband met het coronavirus helaas niet doorgaan. Daarom steekt voorzitter Nelly Vollebregt verkeersslachtoffers en nabestaanden online een hart onder de riem. Ook roept zij alle weggebruikers op veilig deel te nemen aan het verkeer.

'Door van elke weggebruiker, zonder uitzondering, te vragen de verkeersregels te respecteren kunnen we echt het verschil maken en veel menselijk leed besparen. Wij zijn een groep ervaringsdeskundigen en wij zeggen: laat alsjeblieft een ander niet overkomen wat ons is overkomen'

Nelly Vollebregt - Voorzitter Vereniging Verkeersslachtoffers

Brand een kaars

Omdat de bijeenkomst niet door kan gaan, vraagt de vereniging om vandaag een brandende kaars voor het raam te plaatsen. Zo is er toch een gevoel van verbondenheid.

We wensen alle nabestaanden van verkeersslachtoffers en personen die een ongeluk hebben meegemaakt én hun vrienden en familie heel veel sterkte toe. Meer weten over de impact die een verkeersongeval kan hebben? Lees persoonlijke verhalen en ontdek onze 8 tips voor meer veiligheid onderweg.