Een harde klap

Een verkeersongeval kan zowel letterlijk als emotioneel een harde klap zijn. Lees verhalen van slachtoffers en kom in actie om ongelukken te voorkomen.

Veilig Verkeer Nederland Een harde klap verkeersongeval verkeersslachtoffer

Iedereen kan bijdragen aan veiliger verkeer

In 2020 waren er 610 dodelijke slachtoffers. Daarnaast zijn er ieder jaar zo'n 20.000 ernstig gewonden en zijn er veel situaties waarin het maar nét goed gaat. Verdrietig, want deze ongelukken hebben een enorme invloed op de slachtoffers en hun vrienden en familie. Wist je dat de meeste ongevallen ontstaan door menselijk gedrag? Denk aan te hard rijden, onder invloed rijden en afleiding door bijvoorbeeld smartphonegebruik. De oplossing ligt dus vooral bij onszelf: iedereen kan bijdragen aan veiliger verkeer!

“Ik lag meters verderop op het natte koude wegdek."

Het zal je maar gebeuren: je steekt over op een zebrapad en je wordt aangereden door een appende bestuurder. Het overkwam Esther. "Het volgende moment dat ik mij kan herinneren is dat ik meters verderop op het natte koude wegdek lag."

Esther verkeersslachtoffer een harde klap ongeluk

Na een ongeluk in actie voor veilig verkeer

Een verkeersongeval kan je leven compleet op zijn kop zetten. Dat ervoer Veerle (24) toen ze onderweg naar tennisles opeens van haar fiets werd gereden. Ze lag daarna zeker drie weken in het ziekenhuis. Het ongeval heeft een enorme impact op haar en haar omgeving. Van operaties tot een rechtszaak: dit gunt ze niemand. Daarom kwam ze met haar vriend Vincent bij ons langs om haar verhaal te vertellen en te bespreken hoe ze zich kunnen inzetten voor veiliger verkeer. Samen komen we in actie! 

"Ik was heel erg bang dat dit ongeluk mijn toekomst een hele andere kant op zou gooien, maar ik denk dat ik alsnog een mooie toekomst tegemoet ga. En juist omdat ik zoveel geluk heb gehad en fysiek hier redelijk goed vanaf ben gekomen, wil ik mij inzetten om ongelukken te voorkomen."

Veerle - Verkeersslachtoffer
Veerle en Vincent presenteren verhaal bij Veilig Verkeer Nederland
VVN-collega's luisteren naar het verhaal en de actieplannen van Veerle en Vincent.

Bekijk de acties en doe mee!

Geef-actie

Wil je Veerle en haar vrienden/familie een hart onder de riem steken? Dat kan met een bijdrage aan hun Geef-actie.

Benefietmiddag in Amsterdam - 29 maart

Update: i.v.m. het coronavirus wordt de benefietmiddag verplaatst.

Altijd al een privérondleiding door het Rijksmuseum willen hebben door een Kunsthistorica van de Universiteit van Amsterdam? Op zoek naar een unieke ervaring voor jouw bedrijfsuitje of vrijgezellenfeest? Of naar het beste verjaardagscadeau voor jouw opa en oma?

Veerle en Vincent organiseren een benefietmiddag in het teken van verkeersveiligheid, die ten goede zal komen aan Veilig Verkeer Nederland. Op zondagmiddag 29 maart kun je aanschuiven in Claires Ballroom in Kapitein Zeppos (Gebed Zonder End 5, Amsterdam). Het wordt een informatieve én feestelijke bijeenkomst, waar mensen bij de grote Verkeers-Veiligheid-Veiling prachtige ervaringen kunnen scoren. Ook is er een loterij waarbij prachtige prijzen verloot zullen worden. Met ieder lot en iedere aankoop maak je het verkeer in Nederland iets veiliger.

Sponsorloop Marathon van Rotterdam - 5 april

Update: i.v.m. het coronavirus wordt de Marathon van Rotterdam verplaatst.

Op zondag 5 april rent een grote groep lopers de hele of kwart-marathon bij de Marathon van Rotterdam. Voor sommigen is het de eerste keer ooit dat ze loopschoenen aantrekken, anderen trainen nog een klein tandje harder dan normaal.

Ondersteun deze actie met een donatie aan de geefactie van Veerle en Vincent. Alle lopers hebben, direct of indirect, in hun omgeving gezien hoe groot de gevolgen van een verkeersongeluk zijn. Jouw bijdrage komt direct ten goede aan Veilig Verkeer Nederland. Je bijdrage gaat naar alle lopers samen, maar een persoonlijke reactie over welke loper je specifiek steunt werkt natuurlijk enorm motiverend!

8 tips voor meer veiligheid onderweg

Veilig verkeer begint bij jezelf. Zodra je de deur uit stapt, ben je verkeersdeelnemer. En iedere verkeersdeelnemer kan, heel makkelijk, zorgen voor meer veiligheid op de weg.

Veilig Verkeer Nederland meedoen is makkelijk tips.jpg

Vereniging Verkeersslachtoffers

Ben jij - direct of indirect - slachtoffer geweest van een verkeersongeval? De Vereniging Verkeersslachtoffers kan je support bieden in de vorm van belangenbehartiging, kennis en lotgenotencontact.