Een harde klap

Een verkeersongeval kan zowel letterlijk als emotioneel een harde klap zijn. Lees verhalen van personen die dit (van dichtbij) hebben meegemaakt en kom in actie om ongelukken te voorkomen.

Veilig Verkeer Nederland Een harde klap verkeersongeval verkeersslachtoffer

Iedereen kan bijdragen aan veiliger verkeer

In 2022 waren er 745 dodelijke slachtoffers. Daarnaast zijn er ieder jaar zo'n 20.000 ernstig gewonden en zijn er veel situaties waarin het maar nét goed gaat. Verdrietig, want deze ongelukken hebben een enorme invloed op de slachtoffers en hun vrienden en familie. Wist je dat de meeste ongevallen ontstaan door menselijk gedrag? Denk aan te hard rijden, onder invloed rijden en afleiding door bijvoorbeeld smartphonegebruik. De oplossing ligt dus vooral bij onszelf: iedereen kan bijdragen aan veiliger verkeer!

'De perfecte manier om het ongeluk achter ons te laten.'

Met het project Een harde klap haalden Veerle en Vincent ruim €15,579 op voor veiliger verkeer.

Veilig Verkeer Nederland Een harde klap Veerle Veerbeek Vincent Hoffmans sponsorloop.jpg

8 tips voor meer veiligheid onderweg

Veilig verkeer begint bij jezelf. Zodra je de deur uit stapt, ben je verkeersdeelnemer. En iedere verkeersdeelnemer kan, heel makkelijk, zorgen voor meer veiligheid op de weg.

Veilig Verkeer Nederland meedoen is makkelijk tips.jpg

Vereniging Verkeersslachtoffers

Ben jij - direct of indirect - slachtoffer geweest van een verkeersongeval? De Vereniging Verkeersslachtoffers kan je support bieden in de vorm van belangenbehartiging, kennis en lotgenotencontact.