Onze maatregelen tegen verspreiden coronavirus

De maatregelen om verspreiding van het coronavirus te minimaliseren, raken ook onze activiteiten. Daarom volgen wij de landelijke adviezen op.  Al onze publieksactiviteiten worden tot 1 juni geannuleerd of uitgesteld.

coronavirus

De gezondheid van onze vrijwilligers, medewerkers en alle andere betrokkenen bij onze activiteiten staat voor ons voorop. Daarom volgen wij de richtlijnen die de gezondheidsdiensten geven en nemen we de volgende maatregelen om het risico op verspreiding van het virus zo klein mogelijk te houden: 

  • Al onze publieksactiviteiten tot 1 juni 2020 worden geannuleerd of uitgesteld. Wij doen ons best om zo snel mogelijk alle deelnemers, opdrachtgevers en organisatoren hiervan op de hoogte te stellen. 
  • Het VVN theoretisch Verkeersexamen (ook digitaal) kan niet plaatsvinden op de geplande data 30 maart, 31 maart en 2 april. Zodra er meer duidelijkheid is over het verloop van het coronavirus en het weer openstellen van de basisscholen, bepalen en communiceren we nieuwe data. Dat zal in ieder geval niet eerder dan in juni plaatsvinden, om scholen en kinderen voldoende voorbereidingstijd te geven. 
  • Het VVN praktisch Verkeersexamen wordt door verschillende partijen georganiseerd. We hebben alle organisatoren geadviseerd om de praktische examens te annuleren of uit te stellen. Als de situatie het toelaat, en de scholen zijn weer opgestart, kijken zij -uiteraard in overleg met school- of er een nieuwe datum geprikt kan worden. 
  • Ook onze gastlessen op basisscholen gaan niet door. Indien mogelijk zoeken we samen naar een nieuwe datum, zodra de scholen weer helemaal opgestart zijn.
  • Medewerkers van Veilig Verkeer Nederland werken zoveel mogelijk thuis. Wij zijn bereikbaar per telefoon en e-mail.
  • Medewerkers en vrijwilligers die behoren tot een kwetsbare groep (ouderen (65+) en personen met verminderde weerstand) vermijden grote gezelschappen en openbaar vervoer.

We hebben een aantal activiteiten moeten annuleren, maar faciliteren ook in (online) middelen die wel nog ingezet kunnen worden. Zo zijn onze verkeerslessen voor groep 4 t/m 8 nu online beschikbaar en kun je online de VVN Opfriscursus doen. 

In Nederland coördineert het RIVM de informatievoorziening en aanpak om de verspreiding van het virus te beperken. Op de website van de Rijksoverheid staan alle maatregelen uitgelegd. Wij adviseren iedereen om deze maatregelen op te volgen.

Heb je vragen, ben je ongerust of kunnen wij je anderszins helpen, dan kun je contact met ons opnemen. Hoewel we gehoor geven aan de oproep om thuis te werken, zijn wij telefonisch en per e-mail gewoon bereikbaar.

Wij blijven uiteraard de landelijke ontwikkelingen volgen. Dit is een hoogst ongebruikelijke situatie en we passen onze aanpak continu aan actuele ontwikkelingen en voortschrijdende inzichten aan. Dit artikel wordt regelmatig geactualiseerd en hierin lees je de actuele stand van zaken over de maatregelen die Veilig Verkeer Nederland neemt.