Onze maatregelen tegen verspreiden coronavirus

De maatregelen om verspreiding van het coronavirus te minimaliseren, raken ook onze activiteiten. Daarom volgen wij de landelijke adviezen op. 

coronavirus

Maatregelen Veilig Verkeer Nederland

De gezondheid van onze vrijwilligers, medewerkers en alle andere betrokkenen bij onze activiteiten staat voor ons voorop. Daarom volgen wij de richtlijnen die de gezondheidsdiensten geven. Wij nemen de volgende maatregelen om het risico op verspreiding van het virus zo klein mogelijk te houden: 

  • Activiteiten waar meer dan twee volwassenen bij aanwezig zijn, worden geannuleerd of uitgesteld. 
  • Bij activiteiten die wel doorgaan, houden wij uiteraard rekening met de coronamaatregelen. We hebben daarvoor coronaprotocollen opgesteld.
  • Medewerkers van Veilig Verkeer Nederland werken zoveel mogelijk thuis. Wij zijn bereikbaar per telefoon en e-mail.

Online activiteiten

We hebben een aantal activiteiten moeten annuleren, maar faciliteren ook in (online) middelen die wel nog ingezet kunnen worden. Volg ons op social media en check de volgende online activiteiten:

  • Zo kun je online je verkeerskennis testen in de online VVN Opfriscursus of onze andere quizzen.
  • Wil je uitleg over de meest besproken onderwerpen uit de VVN Opfriscursus, bekijk dan deze video's.  
  • Nieuw is VirtualCar, een escape-game voor thuis. Het is een interactief spel, natuurlijk in het teken van verkeersveiligheid, waarbij je wint wanneer je met een team binnen een bepaalde tijd alle raadsels en puzzels oplost. 
  • Download de games WheeliePop en Uit de hoek. Spelenderwijs leer je thuis over verkeer. 

Maatregelen van de overheid

In Nederland coördineert het RIVM de informatievoorziening en aanpak om de verspreiding van het virus te beperken. Op de website van de Rijksoverheid staan alle maatregelen uitgelegd. Wij adviseren iedereen om deze maatregelen op te volgen.

Wij blijven uiteraard de landelijke ontwikkelingen volgen. Dit is een hoogst ongebruikelijke situatie en we passen onze aanpak continu aan actuele ontwikkelingen en voortschrijdende inzichten aan. Dit artikel wordt regelmatig geactualiseerd en hierin lees je de actuele stand van zaken over de maatregelen die Veilig Verkeer Nederland neemt.