Onze maatregelen tegen verspreiden coronavirus

De maatregelen om verspreiding van het coronavirus te minimaliseren, raken ook onze activiteiten. Daarom volgen wij de landelijke adviezen op. 

coronavirus

Maatregelen Veilig Verkeer Nederland

De gezondheid van onze vrijwilligers, medewerkers en alle andere betrokkenen bij onze activiteiten staat voor ons voorop. Daarom volgen wij de richtlijnen die de gezondheidsdiensten geven en nemen we de volgende maatregelen om het risico op verspreiding van het virus zo klein mogelijk te houden: 

  • Al onze publieksactiviteiten zijn dit voorjaar geannuleerd of uitgesteld. 
  • Sinds juni pakken wij onze activiteiten weer voorzichtig op. Uiteraard houden we rekening met de coronamaatregelen. We hebben daarvoor coronaprotocollen opgesteld.
  • Het VVN theoretisch Verkeersexamen (ook digitaal) is verplaatst naar 15, 16 en 18 juni.
  • Het VVN praktisch Verkeersexamen wordt door verschillende partijen georganiseerd. We hebben alle organisatoren geadviseerd om de praktische examens te annuleren of uit te stellen. Zij kijken -uiteraard in overleg met school- of er een nieuwe datum geprikt kan worden. 
  • Onze gastlessen op basisscholen worden sinds 11 mei weer voorzichtig opgestart, uiteraard in overleg met school. 
  • Medewerkers van Veilig Verkeer Nederland werken zoveel mogelijk thuis. Wij zijn bereikbaar per telefoon en e-mail.

Online activiteiten

We hebben een aantal activiteiten moeten annuleren, maar faciliteren ook in (online) middelen die wel nog ingezet kunnen worden. Zo zijn onze verkeerslessen voor groep 4 t/m 8 tot het einde van het schooljaar beschikbaar gesteld en kun je online de VVN Opfriscursus doen. Nieuw is VirtualCar, een escape-game voor thuis. Het is een interactief spel, natuurlijk in het teken van verkeersveiligheid, waarbij je wint wanneer je met een team binnen een bepaalde tijd alle raadsels en puzzels oplost. 

Maatregelen van de overheid

In Nederland coördineert het RIVM de informatievoorziening en aanpak om de verspreiding van het virus te beperken. Op de website van de Rijksoverheid staan alle maatregelen uitgelegd. Wij adviseren iedereen om deze maatregelen op te volgen.

Wij blijven uiteraard de landelijke ontwikkelingen volgen. Dit is een hoogst ongebruikelijke situatie en we passen onze aanpak continu aan actuele ontwikkelingen en voortschrijdende inzichten aan. Dit artikel wordt regelmatig geactualiseerd en hierin lees je de actuele stand van zaken over de maatregelen die Veilig Verkeer Nederland neemt.