Onze maatregelen tegen verspreiden coronavirus

De maatregelen om verspreiding van het coronavirus te minimaliseren, raken ook onze activiteiten. Daarom volgen wij de landelijke adviezen op. 

coronavirus

Maatregelen Veilig Verkeer Nederland

De gezondheid van onze vrijwilligers, medewerkers en alle andere betrokkenen bij onze activiteiten staat voor ons voorop. Daarom volgen wij de richtlijnen die de gezondheidsdiensten geven en nemen we de volgende maatregelen om het risico op verspreiding van het virus zo klein mogelijk te houden: 

  • Al onze publieksactiviteiten van dit voorjaar worden geannuleerd of uitgesteld. Dit betreft al onze acties en projecten waar mensen zouden samenkomen, zoals de VVN Opfriscursus en buurtacties. Wij doen ons best om zo snel mogelijk alle deelnemers, opdrachtgevers en organisatoren hiervan op de hoogte te stellen. 
  • We hebben coronaprotocollen opgesteld, om onze activiteiten vanaf juni weer voorzichtig op te pakken, met inachtneming van de coronamaatregelen. 
  • Het VVN theoretisch Verkeersexamen (ook digitaal) wordt verplaatst naar 15, 16 en 18 juni.
  • Het VVN praktisch Verkeersexamen wordt door verschillende partijen georganiseerd. We hebben alle organisatoren geadviseerd om de praktische examens te annuleren of uit te stellen. Zij kijken -uiteraard in overleg met school- of er een nieuwe datum geprikt kan worden. 
  • Ook onze gastlessen op basisscholen worden vanaf 11 mei weer voorzichtig opgestart, uiteraard in overleg met school. 
  • Medewerkers van Veilig Verkeer Nederland werken zoveel mogelijk thuis. Wij zijn bereikbaar per telefoon en e-mail.

We hebben een aantal activiteiten moeten annuleren, maar faciliteren ook in (online) middelen die wel nog ingezet kunnen worden. Zo zijn onze verkeerslessen voor groep 4 t/m 8 nu online beschikbaar en kun je online de VVN Opfriscursus doen. Nieuw is VirtualCar, een escape-game voor thuis. Het is een interactief spel, natuurlijk in het teken van verkeersveiligheid, waarbij je wint wanneer je met een team binnen een bepaalde tijd alle raadsels en puzzels oplost. 

Heb je vragen, ben je ongerust of kunnen wij je anderszins helpen, dan kun je contact met ons opnemen. Hoewel we gehoor geven aan de oproep om thuis te werken, zijn wij telefonisch en per e-mail gewoon bereikbaar.

Maatregelen van de overheid

In Nederland coördineert het RIVM de informatievoorziening en aanpak om de verspreiding van het virus te beperken. Op de website van de Rijksoverheid staan alle maatregelen uitgelegd. Wij adviseren iedereen om deze maatregelen op te volgen.

Wij blijven uiteraard de landelijke ontwikkelingen volgen. Dit is een hoogst ongebruikelijke situatie en we passen onze aanpak continu aan actuele ontwikkelingen en voortschrijdende inzichten aan. Dit artikel wordt regelmatig geactualiseerd en hierin lees je de actuele stand van zaken over de maatregelen die Veilig Verkeer Nederland neemt.