Veelgestelde vragen Fietsverlichtingsactie 2019

provincie Utrecht

Hieronder vind je het antwoord op de meest gestelde vragen. Staat het antwoord op je vraag er niet bij? Stuur een mail naar: fietslichtutrecht@vvn.nl of bel ons op 088 524 88 38.

fietsverlichting VVN

Waarom kan ik alleen in de Provincie Utrecht een gratis actiepakket aanvragen?

De actiepakketten zijn onderdeel van de VVN-fietsverlichtingscampage in de provincie Utrecht. Deze campagne wordt mogelijk gemaakt door de Provincie Utrecht. Dit is de reden dat de actiepakketten beschikbaar zijn in de provincie Utrecht. Sinds vorig jaar is het ook mogelijk om een actiepakket aan te vragen als je niet in de provincie woont. Geef dit duidelijk aan op het aanvraagformulier.

Tot wanneer kan ik het gratis actiepakket aanvragen?

Je kunt het actiepakket tot 13 januari 2020 aanvragen, zolang de voorraad strekt. Gebruik hiervoor het aanvraagformulier. Op = op!

Wanneer ontvang ik het gratis actiepakket?

Als je het actiepakket vóór 1 oktober bestelt, ontvang je het pakket uiterlijk vrijdag 11oktober. Je kunt dan direct in de herfstvakantie een controleactie organiseren. Als je het actiepakket na 1 oktober bestelt, kunnen wij niet garanderen dat je het pakket voor de herfstvakantie ontvangt. Natuurlijk doen wij ons best om het actiepakket zo snel mogelijk af te leveren.

Voor wie is de actie bedoeld?

De fietslichtactie is bedoeld voor iedereen die fietst of leert fietsen. Niemand fiets veilig in het donker zonder goede verlichting. En nog lang niet alle fietsers beseffen zich dat fietsverlichting essentieel is om goed gezien te worden. Niet alleen voor de fietser zelf, maar ook voor andere weggebruikers. De actie kan daarom overal plaatsvinden: in je eigen straat of wijk, op een trainingsavond bij de sportclub van je kinderen, in een drukke winkelstraat, bij bus- en treinstations, basisscholen of bijvoorbeeld bij scholen voor voortgezet onderwijs.

Hoeveel fietsen kan ik controleren met het actiepakket?

De grootte van het pakket is afhankelijk van het aantal fietsen dat je wilt gaan controleren. Je kunt dit aantal opgeven in het aanvraagformulier.

Is er een minimum of maximum aantal fietsen dat ik moet controleren?

In verband met de verzendkosten van het actiepakket vragen wij je om te streven naar minimaal 50 fietsen te controleren.

Ik heb al een pakket aangevraagd, maar wil meer fietsen controleren dan ik heb aangegeven. Kan dit?

Dat kan! Stuur even een mail naar fietslichtutrecht@vvn.nl. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met je op.

Ik ben geen vrijwilliger van VVN, mag ik het gratis actiepakket toch aanvragen?

Jazeker! Iedereen die in de provincie Utrecht een fietscontrole wil organiseren kan het pakket aanvragen. Maar, op = op!

Is het actiepakket echt helemaal gratis?

Ja! Het actiepakket kost je niets. Ook brengen wij geen verzendkosten in rekening. Het enige dat wij van je vragen is om ons te laten weten hoe succesvol je actie is geweest. De link naar de evaluatie ontvang je per mail.

Waarom kan ik geen postbusadres opgeven?

Het actiepakket past niet door de brievenbus. Om te voorkomen dat het pakket niet afgeleverd kan worden, is het niet mogelijk om een postbusadres op te geven.

Wat speelt er in jouw buurt?