Zelfstandig naar school: Verkeersminister Van Nieuwenhuizen is positief

Vanochtend bezocht minister Cora van Nieuwenhuizen samen met onze directeur Evert-Jan Hulshof de Pieter van der Plasschool in Wateringen. Na acht weken onderwijs thuis door de coronamaatregelen is ook deze school afgelopen maandag weer gestart.

Zelfstandig naar school: Verkeersminister Van Nieuwenhuizen is positief

De Pieter van der Plasschool is één van de vele basisscholen die gebruik maakt van de VVN Verkeersmethode en kreeg vanmorgen hoog bezoek! Op gepaste afstand stak verkeersminister Cora van Nieuwenhuizen leerkrachten, kinderen en ouders een hart onder de riem in deze tijd waarin de schoolomgeving enkel en alleen het domein is van kinderen en hun leerkrachten.

Verkeersveilige schoolomgeving 

De coronamaatregelen vragen om een andere aanpak van de verkeerssituatie in de schoolomgeving. Daarom deelden wij vorige week onze adviezen om de verkeersstromen goed te laten verlopen voor scholen, gemeenten en ouders.

Cora van Nieuwenhuizen geeft deze school een grote pluim en hoopt dat het in de rest van Nederland ook zo goed gaat!

Lopend en op de fiets

Twee belangrijke tips zijn kinderen zelfstandig naar school te laten gaan als ze dat kunnen en zoveel mogelijk lopend of op de fiets naar school te komen. Ouders en kinderen volgden de adviezen goed op!

"Het is mooi om te zien hoeveel leerlingen zelfstandig te voet en op de fiets naar school komen. Jonge kinderen worden door hun ouders lopend of op de fiets begeleid naar school. Hoe minder auto’s, hoe meer ruimte voor iedereen. En hoe minder maatregelen er nodig zijn om de schoolomgeving aan te passen."

Cora van Nieuwenhuizen - Minister Infrastructuur en Waterstaat

Ook wij zijn blij dat de scholen weer begonnen zijn én dat iedereen streeft naar een verkeersveilige schoolomgeving die aansluit op de coronamaatregelen.