In je organisatie werken aan verkeersveiligheid: waarom?

De missie van Veilig Verkeer Nederland is 'Iedereen veilig over straat'. Iets dat iedereen graag wil. Voor het realiseren van dit doel ben jij als werkgever een belangrijke partner. Als bedrijf heb je veel impact en kun je zorgen dat medewerkers en klanten veiliger de weg op gaan. Maar dat niet alleen. Het heeft ook voor het bedrijf zelf voordelen als je werk maakt van verkeersveiligheid. 

Als werkgever ben je verantwoordelijk voor verkeersongevallen die tijdens werktijd plaatsvinden. Toch heeft 37% van de werkgevers geen beleid ten aanzien van de verkeersveiligheid van haar werknemers. Terwijl het je bedrijf veel kan opleveren als je werk maakt van verkeersveiligheid. 

4 redenen om in je bedrijf actief te werken aan verkeersveiligheid: 

  • Veilig rijden betekent minder schade en daarmee een kostenbesparing. 
  • Het transport of de medewerker komt op tijd aan en dat zorgt voor een tevreden klant. 
  • Minder ongevallen voorkomt uitval van personeel en imagoschade voor je bedrijf. 
  • Werken aan verkeersveiligheid past perfect bij maatschappelijk verantwoord ondernemen en is daarmee positief voor je bedrijfsimago. 
Veilig Verkeer Nederland kosten arbeidsverzuim
Veilig Verkeer Nederland arbeidsongevallen

Help de ongevalcijfers terugdringen

Van het totale aantal gereden kilometers in Nederland bestaat 36% uit beroepsmatig vervoer. Door serieus aan de slag te gaan met de verkeersveiligheid van je personeel, werk je aan het terugdringen van de volgende gevolgen van bedrijfsmatig vervoer (op jaarbasis):

  • 83.000 behandelingen door de huisarts
  • 47.000 opnamen bij spoedeisende hulp in ziekenhuis; 4 bussen per dag
  • 12.000 ernstig gewonden
  • 240 doden

Over het algemeen kan je stellen dat klanten erg positief zijn over het feit dat wij verder denken dan de auto alleen. Onze strategie rondom verkeersveiligheid brengt ook andere gesprekken met onze klanten teweeg. Het thema verkeersveiligheid zorgt voor een verdiepingsslag in de relatie met onze klanten.

Alexander Heijkamp - Corporate Social Responsibility Director Athlon Nederland
Veilig Verkeer Nederland mono zakelijk
Veilig Verkeer Nederland tijdsdruk

Wat je kunt doen

Veilig Verkeer Nederland ondersteunt bedrijven, overheden en andere organisaties bij het invoeren van een verkeersveiligheidbeleid. Dat kan kleinschalig zijn, maar uiteraard ook als je groter denkt in de richting van een partnership met Veilig Verkeer Nederland. Wij adviseren je graag vanuit onze jarenlange ervaring.

Daarnaast hebben we een aantal praktische tips voor je om aan de slag te gaan met het thema MONO binnen jouw organisatie. Die vind je hier

Meer thuiswerken, minder files

Door de coronacrisis is er 8% minder verkeer op de weg in vergelijking met 2019. Hierdoor is het aantal files gehalveerd. Hoe kunnen we dit ook na de coronacrisis volhouden? 

Veilig verkeer werkgevers thuiswerken mobiliteit tips beleid corona