Op weg

Veilig deelnemen aan het verkeer, als voetganger, fietser of met een motorvoertuig. We geven uitleg, achtergronden en tips bij allerlei verkeersthema’s.

Hoe het zit met verkeersregels

Onze verkeersregelwebsite geeft antwoord op verkeersvragen. In duidelijke taal, aangevuld met relevante verkeersborden, wetten, situaties en tips.

Afleiding door smartphones

Het is zo verleidelijk én zo gevaarlijk. Smartphonegebruik in het verkeer leidt ieder jaar tot zo'n enkele tientallen slachtoffers.

Op het werk

Je medewerkers en klanten hebben dagelijks te maken met verkeer en verkeersveiligheid. Het kan je dan ook veel opleveren als je verkeersveiligheid onderdeel maakt van je (MVO-)beleid. Met ons aanbod geef je heel eenvoudig een concrete invulling aan dat beleid.

Veilig Verkeer Nederland snelweg

Test jezelf

Ken jij alle verkeersregels en weet je ze goed toe te passen? Misschien is er wat weggezakt. Of bereidt je kind zich voor op het verkeersexamen op school. Hét moment om je verkeerskennis te testen!

Fietsverlichting

Fietsen zonder verlichting wordt het vaakst genoemd als iets dat mensen een onveilig gevoel geeft in het verkeer. En toch zie je vaak fietsers zonder licht. Wat zijn de regels precies?