Scootmobieltraining

Rijden met een scootmobiel kan even wennen zijn. Wil je meer weten over het veilig bedienen van een scootmobiel? Hieronder vind je handige tips en meer informatie over onze scootmobieltraining die wij samen met Ergotherapie Nederland hebben ontwikkeld.

Veilig Verkeer Nederland Scootmobielcursus scootmobiel

De scootmobieltraining is helemaal naar behoefte af te stemmen. Bijvoorbeeld voor deelname aan het verkeer in een drukke omgeving of rustige omgeving, voor kleine ritjes of wat langere afstanden. Bij de aanvang van de training wordt in overleg besproken welke onderdelen je nog kunt oefenen voor veilige verkeersdeelname. Hier hebben wij een handige checklist voor.

Voor meer informatie over een training kun je contact opnemen met een ergotherapeut of het regionale steunpunt van VVN.

Waarom een training voor scootmobielgebruikers?

De scootmobiel is een vertrouwde verschijning geworden op straat. Een scootmobiel is een uitkomst als je niet meer zo makkelijk beweegt. Bijvoorbeeld doordat je ouder wordt of minder valide bent. Maar rijden met een scootmobiel in het soms drukke verkeer is zo makkelijk nog niet. Bestuurders stuiten op andere obstakels en situaties dan bij bijvoorbeeld lopen of fietsen. Vaak zijn scootmobielbestuurders daar onvoldoende op voorbereid. Daarom volgen steeds meer mensen een training bij Veilig Verkeer Nederland om veilig te leren omgaan met hun scootmobiel.

Opfriscursus bij jou in de buurt

Doe mee!

Wil je de VVN Opfriscursus doen? Kijk in de agenda wanneer de bijeenkomsten in jouw regio georganiseerd worden. Je kunt je dan meteen aanmelden. 

scootmobielgebruiker

Alle verkeersregels op een rij

Alle verkeersregels voor de scootmobiel bij elkaar in een handig boekje! Je bestelt hem voor slechts €3,94.

Scootmobiel senioren alle verkeersregels op een rij boekje.jpg

Lees onze scootmobiel special!

In deze speciale editie van het VVN Magazine lees je alles wat je moet weten als nieuwe scootmobielgebruiker:

  • Verhalen en ervaringen van andere scootmobielgebruikers
  • Ergotherapeuten geven advies en hulp
  • Waar moet je op letten bij de aanschaf van een scootmobiel?
  • Een goede voorbereiding op de eerste ritjes.
  • Verkeersregels voor scootmobielbestuurders. 
VVN Magazine scootmobiel special

Een scootmobiel: iets voor jou?

Overweeg je om een scootmobiel aan te schaffen? Met deze handige Veilig op Wegwijzer kun je checken of je vaardigheden voldoende zijn om veilig op weg te gaan met de scootmobiel. Heb je twijfels over één of meerdere van deze vaardigheden? Voor meer informatie kun je contact opnemen met een ergotherapeut of het regionale steunpunt van VVN. Zij helpen je graag op weg om tot de beste oplossing te komen. Ben je onzeker over de verkeersregels en -situaties? Doe dan onze online opfriscursus. Of lees de belangrijkste verkeersregels in ons scootmobiel magazine.

Doe de online verkeerstest

Met de online verkeerstest van Veilig Verkeer Nederland ontdek je in 2 minuten of je kennis van de verkeersregels voor scootmobielgebruikers up to date is. 

Veilig Verkeer Nederland opfriscursus scootmobiel