VVN Opfriscursus scootmobiel

We organiseren scootmobieltrainingen in heel Nederland. De training bestaat bijvoorbeeld uit een theorieles, een vaardigheidsparcours, een ogentest en een praktijkrit. De cursus is informatief, dus je legt geen examen af. Door subsidie van de gemeente is de cursus vaak gratis.

Vanwege de coronamaatregelen kunnen veel scootmobielcursussen niet doorgaan. Kijk hieronder voor onze andere mogelijkheden voor scootmobielgebruikers.

Veilig Verkeer Nederland Scootmobielcursus scootmobiel

Lees onze scootmobiel special!

In deze speciale editie van het VVN Magazine lees je alles wat je moet weten als nieuwe scootmobielgebruiker:

  • Verhalen en ervaringen van andere scootmobielgebruikers
  • Ergotherapeuten geven advies en hulp
  • Waar moet je op letten bij de aanschaf van een scootmobiel?
  • Een goede voorbereiding op de eerste ritjes.
  • Verkeersregels voor scootmobielbestuurders. 
VVN Magazine scootmobiel special

Doe de online verkeerstest

Met de online verkeerstest van Veilig Verkeer Nederland ontdek je in 2 minuten of je kennis van de verkeersregels voor scootmobielgebruikers up to date is. 

Veilig Verkeer Nederland opfriscursus scootmobiel

Waarom een cursus voor scootmobielgebruikers?

De scootmobiel is een vertrouwde verschijning geworden op straat. Het voertuig zorgt ervoor dat veel senioren en mindervaliden zich makkelijker kunnen verplaatsen. Maar rijden met een scootmobiel in het soms drukke verkeer is zo makkelijk nog niet. Bestuurders stuiten op andere obstakels en situaties dan bij bijvoorbeeld lopen of fietsen. Vaak zijn scootmobielbestuurders daar onvoldoende op voorbereid. Daarom volgen steeds meer mensen een cursus bij Veilig Verkeer Nederland om veilig te leren omgaan met hun scootmobiel.

Opzet van de scootmobielcursus

Een scootmobieltraining bestaat uit een aantal onderdelen, zoals een theorieles over bijvoorbeeld verkeersregels die gelden voor een scootmobielgebruiker, een vaardigheidsparcours, een ogentest en een praktijkrit. Per regio kan de inhoud van de scootmobielcursus verschillen. 

Alle Opfriscursussen van Veilig Verkeer Nederland hebben een informatief karakter en zijn dus geen examen. In veel gevallen is de cursus gratis, dankzij subsidie van de gemeente.

Opfriscursus bij jou in de buurt

Doe mee!

Wil je de VVN Opfriscursus doen? Kijk in de agenda wanneer de bijeenkomsten in jouw regio georganiseerd worden. Je kunt je dan meteen aanmelden. 

scootmobielgebruiker
Een scootmobieltraining in de praktijk

Een scootmobiel: iets voor jou?

Overweeg je om een scootmobiel aan te schaffen? Met deze handige Veilig op Wegwijzer kun je checken of je vaardigheden voldoende zijn om veilig op weg te gaan met de scootmobiel. Heb je twijfels over één of meerdere van deze vaardigheden? Neem dan contact op met een ergotherapeut bij jou in de buurt. Zij helpen je graag op weg om tot de beste oplossing te komen. Ben je onzeker over de verkeersregels en -situaties? Doe dan onze online opfriscursus. Of lees de belangrijkste verkeersregels in ons scootmobiel magazine.