Tips voor scootmobielgebruikers

Een scootmobiel is een uitkomst als je niet meer zo makkelijk beweegt. Bijvoorbeeld doordat je ouder wordt of minder valide bent. Maar rijden met een scootmobiel in het soms drukke verkeer is zo makkelijk nog niet. Ook verschillen de verkeersregels, afhankelijk van je plek op de weg.

Vrouw in scootmobiel

Een scootmobiel: iets voor jou?

Overweeg je om een scootmobiel aan te schaffen? Met deze handige Veilig op Wegwijzer kun je checken of je vaardigheden voldoende zijn om veilig op weg te gaan met de scootmobiel. Heb je twijfels over één of meerdere van deze vaardigheden? Voor meer informatie kun je contact opnemen met een ergotherapeut of het regionale steunpunt van VVN. Zij helpen je graag op weg om tot de beste oplossing te komen. Bijvoorbeeld in de vorm van een scootmobieltraining.

Verkeersregels en bediening

Gas geven en remmen werkt op een scootmobiel net even anders dan bij veel andere vervoersmiddelen. Door de hendel in te drukken geef je gas, om te stoppen laat je het hendel los. Met een scootmobiel kies je zelf je plek in het verkeer, bijvoorbeeld de stoep of het fietspad. Ook op de rijbaan ben je met een scootmobiel welkom, behalve als het gaat om een autoweg of autosnelweg. De maximumsnelheid verschilt afhankelijk van je plek op de weg.

Meer weten over verkeersregels en -situaties voor scootmobielgebruikers? Doe dan een scootmobieltraining of een online VVN Opfriscursus. Of bekijk het magazine en verkeersregelboekje hieronder!

Magazine

In deze speciale editie van het VVN Magazine lees je alles wat je moet weten als (nieuwe) scootmobielgebruiker:

  • Verhalen van andere scootmobielgebruikers
  • Advies van ergotherapeuten
  • Tips voor de aanschaf van een scootmobiel
  • Verkeersregels voor scootmobielbestuurders
VVN Magazine scootmobiel special

Alle verkeersregels op een rij

Alle verkeersregels voor de scootmobiel bij elkaar in een handig boekje! Je bestelt hem voor slechts €3,94.

Scootmobiel senioren alle verkeersregels op een rij boekje.jpg