Stap 4 - Bestellen en aanvragen

Je hebt een route en een datum. Tijd voor het bestellen van materialen en het aanvragen van een account voor de Verkeersexamen Management Tool (VM-Tool).

Lisette vertelt je hoe je de controlepost-app gebruikt en welke materialen je nodig hebt op de examendag.

Wat je moet weten

Materialen

In de webwinkel van Veilig Verkeer Nederland vind je allerlei materialen om het organiseren van het verkeersexamen leuker en makkelijker te maken, zoals:

  • Hesjes met rugnummers voor de kinderen
  • Hesjes voor de (verkeers)ouders bij de controleposten
  • Routeborden
  • Beach flags
  • Fietscheckkaarten (‘Deze fiets is OK’-stickers)
  • Spandoeken
  • Sleutelhangers voor de geslaagde kinderen

Je kunt alles vinden op vvn.nl/webwinkel.

VM-Tool & controlepost-app

Met de Verkeersexamen Management Tool kun je de controlepost-app gebruiken. Deze app maakt het werk op de controleposten makkelijker. En na afloop heb je snel alle resultaten verzameld, dus het scheelt veel nakijkwerk.

Bijkomend voordeel is dat Veilig Verkeer Nederland kan zien welke situaties en handelingen kinderen nog lastig vinden. Deze informatie kunnen we gebruiken bij het ontwikkelen van onze verkeerslessen. Uiteraard wordt deze informatie geanonimiseerd opgeslagen; persoonsgebonden gegevens worden niet opgeslagen.

Hoe je het doet

Verzekeren en materialen bestellen

Check eerst met de school of er al spullen besteld zijn. Dit kan de school namelijk al doen tijdens het bestellen van het theoretisch Verkeersexamen.

Om te bestellen ga je naar vvn.nl/webwinkel. Tijdens het bestellen kun je ook meteen alle kinderen en begeleiders gratis verzekeren via Veilig Verkeer Nederland. Je geeft bij de bestelling van de materialen voor het VVN Verkeersexamen het aantal kinderen en begeleiders op of je geeft via administratie@vvn.nl door hoeveel kinderen en begeleiders meedoen aan het VVN praktisch Verkeersexamen. Veilig Verkeer Nederland zorgt dan voor de verzekering. Meer informatie over deze verzekering is te vinden op: examen.vvn.nl/vvn-praktisch-verkeersexamen.

Aanvragen account VM-Tool & controlepost-app

Je vraagt een account aan voor de Verkeersexamen Management Tool via het aanvraagformulier. De VVN controlepost-app download je gratis via de appstores. Vanuit de VM-tool kun je ook papieren controlelijsten printen

routebord praktisch verkeerexamen

Tips

  • Via www.vvn.nl/webwinkel kun je genummerde hesjes en beach flags bestellen. Op de startplaats van het examen kun je de beach flags ophangen.
  • Maakt jouw school gebruik van de Praktische Verkeersprojecten voor basisscholen en verkeersouders, dan kan je per jaar 4 gratis pakketten bestellen. Eén van die pakketten is het pakket Veilig op de Fiets met 100 fietscheckkaarten en OK-stickers.

Stap 4 is afgerond. Wat wil je nu doen?