Verkeersregels uitgelegd

Verkeersregels, ken jij ze allemaal? Soms zijn de regels wat weggezakt. Of wist je niet dat er nieuwe afspraken zijn bijgekomen. Zorg dat je als weggebruiker op de hoogte bent. Alles over verkeersregels en verkeersborden kun je nakijken op een speciale website van Veilig Verkeer Nederland. Vol informatie en antwoorden.

Vragen over verkeersregels

Wil je weten welke nieuwe verkeersregels er zijn? Of hoe het zit met de regels voor bepaalde weggebruikers zoals de brommobiel. Je vindt het allemaal terug op onze verkeersregelwebsite. Blijf op de hoogte. Voor de verkeersveiligheid van jezelf en anderen.

Veilig Verkeer Nederland verkeersregelwebsite

Verkeersregelwebsite

De verkeersregelwebsite is een handige site waar je altijd even kunt nakijken hoe het zit. Op een moment dat het jou uitkomt. Je vindt er:

Stel een vraag

Hier vind je antwoorden op veelgestelde vragen en kun je zelf een vraag stellen. Je vindt uitleg in duidelijke taal, aangevuld met relevante verkeersborden, wetten (RVV 1990) en situaties.

Verkeersborden en -tekens

Je kunt verkeersborden en/of -tekens zoeken op kleur, vorm en categorie. Onder elk verkeersbord of -teken wordt de betekenis uitgelegd.

Nieuwe verkeersregels

Bekijk nieuwe of aangepaste verkeersregels vanaf 2002. Je kunt een selectie maken als weggebruiker, zoals automobilist, voetganger of fietser.

Extra informatie

Aandacht is er ook voor benodigde verkeersdocumenten, tips en regels voor fietsers, medicijngebruik in het verkeer en tips om veilig mobiel te blijven.

Meer over verkeersregels

Heb je meer of andere informatie over verkeersregels nodig?