Materialen vrijwilligerswerving VVN praktisch Verkeersexamen

Op zoek naar vrijwilligers voor het VVN praktisch Verkeersexamen? Deze materialen kunnen je daarbij helpen! Hieronder vind je handige formats voor het maken van een socialmediapost, poster, persbericht en vacature. Ook kun je hier bedankkaartjes aanvragen. Bekijk zelf welke materialen het beste aansluiten op jouw situatie. Veel succes!

VVN Verkeersexamen deelnemer en vrijwilliger

Meer weten over de organisatie van het VVN praktisch Verkeersexamen? Bekijk dan de toolkit. Heb je ook voor andere activiteiten vrijwilligers nodig? Bekijk de tips en materialen.

Socialmediapost 

Via sociale media kun je oproepje plaatsen. Bijvoorbeeld via je persoonlijke Facebook- of Instagramaccount. Gebruik deze afbeelding en laat je inspireren door onderstaande voorbeeldteksten.

Je kunt hierbij gebruikmaken van een eigen e-mailadres of het aanmeldformulier van Veilig Verkeer Nederland. Aanmeldingen binnen jouw werkgebied die via het VVN-formulier bij ons binnenkomen delen wij zo snel mogelijk met jouw afdeling of werkgroep.

Manier van aanmeldenVoorbeeldtekst
Eigen e-mailadres of privéberichtLijkt het jou leuk om kinderen een handje te helpen bij het VVN Verkeersexamen in [Gemeente of Woonplaats]? Help mee bij bijvoorbeeld de startlocatie of op een controlepost! Mail bij interesse vrijblijvend naar [e-mailadres] of stuur een privéberichtje. 
VVN-aanmeldformulierLijkt het jou leuk om kinderen een handje te helpen bij het VVN Verkeersexamen in [Gemeente of Woonplaats]? Help mee bij bijvoorbeeld de startlocatie of op een controlepost! Meld je vrijblijvend aan via vvn.nl/eenhandjehelpen. 

Als je wilt kun je deze post zelf (laten) sponsoren, bijvoorbeeld met hulp van een bureau of de gemeente. 

Poster, flyer of advertentie  

Wil je een poster ophangen of flyers uitdelen? Personaliseer jouw uiting, laat hem printen en hij is klaar voor gebruik! De uiting is beschikbaar in A6 (kleine flyer), A5 (grote flyer)A4 (kleine poster) of A2 (grote poster). Binnen deze printuitingen is al een marge van 3 mm opgenomen, zodat ze ook gebruikt kunnen worden als printadvertentie in een lokaal blad.

Lokaal persbericht 

Een persbericht is een prima manier om aandacht te vragen voor het VVN Verkeersexamen in jouw buurt én tegelijkertijd een oproepje te doen. Gebruik dit sjabloon als basis om uit te zetten bij relevante media in jouw gemeente. Personaliseer daarbij de oranje gemarkeerde tekst.

Vacature op vvn.nl 

Heeft jouw afdeling een pagina op vvn.nl? Dan kun je een vacature toevoegen om vervolgens verder te verspreiden. In deze video zie je hoe je dat doet! Met onderstaande voorbeeldtekst heb je je vacaturetekst snel compleet. 

TitelVrijwilliger VVN praktisch Verkeersexamen 
Competenties- Je bent enthousiast
- Je bent overdag beschikbaar
InleidingVrijwilligers gezocht! Lijkt het jou leuk om kinderen een handje te helpen bij het VVN Verkeersexamen in [Woonplaats]? Help mee bij bijvoorbeeld de startlocatie of op de controleposten! 
ArtikeltekstTijdens het VVN praktisch Verkeersexamen toetst Veilig Verkeer Nederland of de leerlingen de theorie goed kunnen toepassen in het echte verkeer. Tijdens dit praktijkexamen fietsen de kinderen een route. Langs de route staan vrijwilligers die, aan de hand van een controlelijst of app, beoordelen of de leerlingen goed handelen. Daarbij kunnen we altijd hulp gebruiken! 

Zet je je organisatietalent graag in voor het organiseren van het VVN praktisch Verkeersexamen? Of lijkt het je leuk om een ochtend of middag een controlepost langs de examenroute te bemannen? Meld je dan vrijblijvend aan. We vertellen je graag meer over de mogelijkheden. 
Bedankkaartje VVN praktisch Verkeersexamen

Bedankkaartje

Na afloop van het VVN praktisch Verkeersexamen wil je iedereen die heeft meegeholpen natuurlijk bedanken. Dat kan bijvoorbeeld met deze bedankkaartjes waar je een persoonlijke boodschap op kunt schrijven. Je kunt ze hieronder bestellen per pakketje. Een pakketje bevat 25 kaarten, deze bieden we gratis aan. Probeer een goede inschatting te maken van hoeveel kaartjes je nodig hebt dit jaar, om verspilling tegen te gaan.