Als ouder de schoolomgeving veiliger maken

Kinderen loslaten in het verkeer kan spannend zijn. Maar voor je kind is het heel leerzaam om deel te nemen aan het verkeer. Daarom is het zo belangrijk dat de schoolomgeving veilig is. Veilig Verkeer Nederland heeft richtlijnen voor een veilige schoolomgeving.

Wat kun je doen om de omgeving rond school veiliger te maken? Lees er alles over.

Lopen schoolomgeving kinderen veilig verkeer nederland

Kom lopend of op de fiets

Veilig Verkeer Nederland roept ouders op om zoveel mogelijk naar school te lopen of fietsen. Waarom? Lees vijf voordelen van lopend of fietsend naar school gaan. Laat je inspireren door het verhaal van Maud, moeder van Amé (9). Of juist door het gesprek met Jaap (92) en Truus (87) over hoe dit vroeger ging. Toch met de auto? Parkeer waar het mag en waar je kind veilig kan uitstappen. Parkeer het liefst wat verderop en loop het laatste stukje. Zo blijft de zone rondom school zoveel mogelijk autovrij.

Vraag advies op maat

Vind jij dat de verkeersveiligheid in de omgeving van de school beter moet? En wil je je daar samen met andere ouders voor inzetten? Vraag dan de gratis vragenlijst aan. Hiermee helpen we je om in kaart te brengen hoe andere ouders denken over het verkeer in de buurt van school. Daarna krijg je van ons advies over hoe je samen met school en andere ouders een actieplan maakt voor een verkeersveilige schoolomgeving.

Word VVN Verkeersouder

Word VVN Verkeersouder en help op school met het thema verkeer. Er zijn allerlei leuke acties die je kunt doen.

Oefenen: thuis en onderweg

Veel samen oefenen helpt je kind naar zelfstandige verkeersdeelname. Leer je kind over verkeer met onze leuke materialen.