Ik val op

Fietsen zonder verlichting wordt het vaakst genoemd als iets dat mensen een onveilig gevoel geeft in het verkeer. Veel fietsers beseffen nog niet dat fietsverlichting essentieel is om goed gezien te worden. Kom samen met ons in actie om het belang van goede fietsverlichting te benadrukken! 

Veilig Verkeer Nederland fietsverlichting fiets zichtbaarheid

Fiets met verlichting

Uit onderzoek blijkt dat 34% van de fietsers geen of geen volledige fietsverlichting voert. Desondanks geeft 95% van de fietsers aan het gevaarlijk te vinden om zonder verlichting in het donker te fietsen. Het is dan ook belangrijk je verlichting aan te zetten in het donker of bij slecht zicht. Niet alleen zie je zelf dan beter wat er voor je op de weg gebeurt, je valt ook veel beter op voor andere weggebruikers.  

Fietsverlichting: wat zijn de regels? 

Je moet verlichting voeren in het donker en bij slecht zicht. Het gebruik van losse lampjes is toegestaan. Je kunt een boete krijgen als je fietsverlichting niet in orde is. Lees meer over het gebruik en de wettelijke regels van fietsverlichting

Kom in actie voor fietsverlichting

Wij bieden kant-en-klare pakketten waarmee jij zelf een fietsverlichtingsactie kan organiseren. Organiseer een fietscheck op je werk, school of sportclub. Of initieer een zichtbaarheidsactie op de basisschool van je kind. Met onze materialen is dat hartstikke leuk en makkelijk om te doen. Heb je het pakket besteld, dan ontvang je dit per post rond half oktober. Download de handleiding voor het VVN Actiepakket Fietsverlichting.

Actiepakket fietsverlichting

Met dit actiepakket organiseer je heel eenvoudig een fietsverlichtingscontrole. In het pakket vind je o.a. controlelabels, leuke reflecterende sleutelhangers en gepersonaliseerde posters.   

Het actiepakket is rond juli 2020 te bestellen. Heb je nooit eerder aan deze actie deelgenomen, dan kan je hier je gegevens achterlaten. Wij informeren je dan wanneer bestellen mogelijk is.

fietsverlichting

Speciaal voor basisscholen: Pakket zichtbaarheid

Ben je Verkeersouder en wil je op je school een leuk project doen? Denk dan eens aan zichtbaarheid. Elk najaar weer een belangrijk thema. Met het Zichtbaarheidspakket kun je de fietsen van 100 kinderen checken, inclusief een leuke Glow in the dark-sticker. Het pakket wordt na de zomervakantie uitgeleverd.

Zichtbaarheidspakket fietsverlichting
Fix je fietsverlichting als een held!