VirtualCar: een escape-game voor thuis

Kun jij de op hol geslagen 'slimme' auto vinden en stoppen? Met deze escape-game voor thuis leren jij en je teamgenoten al puzzelend en speurend over verkeersveiligheid in jouw straat.

Een op hol geslagen auto

Professor Vivian werkt bij VirtualCar, een bedrijf dat nieuwe en hele slimme auto’s bouwt. Die auto’s kunnen zonder bestuurder rijden én zichzelf repareren als ze kapot zijn. Een mooie ontwikkeling, dacht ze. Helaas is er een auto ontsnapt uit de garage. Hij is niet goed geprogrammeerd en denkt nu dat sneller rijden beter is... Dat is natuurlijk helemaal niet veilig, dus hij moet echt worden teruggehaald.

"Sorry dat ik jullie zomaar stoor! Maar het is dringend. De veiligheid is in gevaar, en ik heb de meest creatieve en slimme mensen nodig om me te helpen! Ik weet zeker dat jullie dat zijn."

Vivivan - Professor bij VirtualCar

Vind de code

Om in te breken in de software van de auto zoekt Professor Vivian een override-code. Aan jouw team de taak deze 9-cijferige code te vinden en de auto te stoppen! Lukt het jullie binnen 60 minuten?

Speel de game!

Verzamel een team en help Professor Vivian de auto zo snel mogelijk te stoppen.

Veilig Verkeer Nederland VirtualCar Escape game thuis

Waarom een escape-game?

Een escape-game is een interactief spel waarbij je wint wanneer je met een team binnen een bepaalde tijd alle raadsels en puzzels oplost. Een leuke activiteit voor thuis! En ook nog eens hartstikke leerzaam, want je leert veel over waarom het belangrijk is je aan de juiste snelheid te houden in het verkeer.

Wordt er in jouw buurt te hard gereden?

Snelheid is niet zonder reden het thema van deze escape game voor thuis. Veel buurtbewoners maken zich zorgen over snelheid in woonwijken. Van alle meldingen die bij ons binnenkomen over onveilig verkeer, staat te hard rijden zelfs bovenaan. Wordt er in jouw buurt te hard gereden? Meld het via het VVN Participatiepunt en kom in actie!

De VirtualCar escape-game voor thuis is gemaakt door Living Story.