Martijn is boos!

Hoe ontstaat agressie in het verkeer? En hoe ga je ermee om? In de documentaire 'Martijn is boos!' vertellen verschillende weggebruikers en experts hierover.

Martijn is Boos Veilig Verkeer Nederland documentaire

Waarom zijn we soms zo boos in de auto?

Dat is de vraag die filmmaker Barbara van den Bogaard wilde stellen aan verschillende experts en weggebruikers. In samenwerking met Veilig Verkeer Nederland maakte ze de webdocu ‘Martijn is boos!’.

Bekijk de korte documentaire 'Martijn is boos!'

Van hoogleraar tot coureur

In de documentaire spreken we verschillende mensen over agressie in het verkeer. Een coureur, waarbij frustratie het verschil kan betekenen tussen een podiumplek of de grindbak. Een agent van de verkeerspolitie, die het probleem dagelijks op de weg ziet. Een trainer EMG (Educatieve Maatregel Gedrag en verkeer), die weggebruikers leert omgaan met irritatie. En hoogleraren die onderzoek doen naar agressie en emotieregulatie. Het resultaat is een sferische webdocu, waarin al deze verhalen samenkomen.

Omgaan met agressie in het verkeer: 6 tips!

Gelukkig rijden de meeste bestuurders ontspannen. Maar hoe blijf je relaxed als iemand je de pas afsnijdt, geen richting aangeeft of aan het bumperkleven is? We geven je zes tips!

Martijn is boos agressie.png

Interview met filmmaker Barbara van den Bogaard

Hoe was het om deze documentaire te maken? En hoe gaat Barbara van den Bogaard zelf om met agressie in het verkeer? 

Martijn is Boos documentaire filmmaker Barbara van den Bogaard.jpg

De documentaire is mede mogelijk gemaakt door onze partner A.A.S. Schadeherstel.