Doe mee! Zo draag je bij aan veiliger verkeer

Benieuwd wat wij zoal doen om veilig verkeer voor iedereen makkelijk te maken? Een greep uit het aanbod.

VVN Participatiepunt

VVN Opfriscursus

Wat betekent die groene belijning ook alweer? En welke regels gelden er op een turborotonde? Ontdek in hoeverre jij nog up-to-date bent en test je verkeerskennis met de VVN Opfriscursus! Ouder dan 65 jaar en liever onder begeleiding van een expert je verkeerskennis opfrissen? Ook dat is mogelijk. Door heel Nederland vinden er regelmatig VVN Opfriscursussen plaats, zowel voor automobilisten, fietsers als voor bestuurders van een scootmobiel. Iedereen veilig over straat!

VVN Participatiepunt

Ken je een onveilige verkeerssituatie? Meld het dan via het VVN Participatiepunt en kom in actie. Wij kunnen je ondersteunen in het organiseren van onder andere remwegdemonstraties, stickeracties of snelheidsmetingen.

VVN Verkeersregels

Heb je een verkeersvraag en wil je snel het antwoord weten? Ga dan naar onze verkeersregelwebsite. Hier staan alle verkeersregels, -borden en -tekens in begrijpelijke taal uitgelegd.

MONO

Door smartphonegebruik in het verkeer vinden er steeds vaker ongelukken plaats. In samenwerking met het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat en partners, helpen wij Nederlanders daarom om hun aandacht bij het verkeer te houden (MONO-rijden). Bijvoorbeeld door het geven van mindfulness-tips, het organiseren van workshops voor het bedrijfsleven en de lancering van de game Wheelie Pop. Met deze game leer je op een speelse manier omgaan met afleiding in het verkeer. Ga ook ongestoord onderweg en bezoek mono.nl en vvn.nl/wheeliepop.

VVN Verkeersmethode

Wist je dat 70% van alle Nederlandse basisscholen gebruikmaakt van de VVN verkeersmethode? Deze theoretische en praktijkgerichte methode, voor groep 1 tot en met 8, leert kinderen om veilig deel te nemen aan het verkeer en bereidt hen optimaal voor op het Nationaal VVN Verkeersexamen. Dankzij de opzet van de methode worden ouders ook actief betrokken bij de verkeersopvoeding van hun kinderen.

Oefenen verkeersexamen

Kinderboeken over verkeer

Op een speelse manier met je (klein)kinderen praten over het thema verkeer? Dat kan met het lees- en doeboek Sproet en de Straathaaien of het vrolijke kinderboek Fiep in het Verkeer

De lancering van het kinderboek Fiep in het verkeer
De lancering van het kinderboek Fiep in het verkeer

VVN Veilige schoolomgeving

Wanneer de omgeving van een school veilig is, stimuleert het ouders en kinderen om lopend of fietsend naar school te gaan. Daarom werken wij al jaren aan het verbeteren van de verkeersveiligheid rond scholen. Dat doen we door afspraken te maken en ludieke acties te organiseren. Zo kunnen ouders én buurtbewoners aan de slag met oplossingen die door henzelf zijn voorgedragen. Ken je een onveilige schoolomgeving? Meld het direct en kom in actie.