Europese Dag zonder Verkeersdoden: Lege stoelen in Nederland

Vandaag is het de Europese Dag zonder Verkeersdoden (Project EDWARD). In verschillende provincies staat er vandaag voor ieder verkeersslachtoffer in 2018 een lege stoel.

Lege stoelen in Overijssel ROV Oost

Lege stoelen

Vorig jaar kwamen 678 personen door een verkeersongeval om het leven. In Gelderland en Overijssel waren dat er bijvoorbeeld 142. ROV Oost-Nederland staat vandaag hier vandaag bij stil door voor ieder verkeersslachtoffer een lege stoel te plaatsen.

"Verkeersveiligheid is heel belangrijk, daar moeten we samen aan werken. Het is mooi om te zien dat er dit jaar zeven gemeenten een plein beschikbaar hebben gesteld voor lege stoelen. Een initiatief waarmee we inwoners bewust maken van het aantal verkeersslachtoffers en kunnen attenderen op hun eigen gedrag in het verkeer. We kunnen tenslotte allemaal bijdragen aan onze verkeersveiligheid."

Bert Boerman - Voorzitter ROV Oost-Nederland

Een mooi en confronterend initiatief

Met de lege stoelen laat ROV Oost-Nederland heel concreet zien hoeveel verkeersdoden er nog jaarlijks vallen én hoe belangrijk veilig verkeer is. Een mooi en confronterend initiatief. Bij de stoelen zijn mensen aanwezig om het initiatief toe te lichten aan geïnteresseerde voorbijgangers.

Op naar nul verkeersdoden 

Project EDWARD en de lege stoelen roepen op tot nadenken. Draag jij altijd je gordel? Houd je je aan de snelheid? Spreek je af wie de BOB is voor een feestje? Rijd jij zonder afleiding? Laten we ons allemaal inzetten, dan komt het aantal van 0 verkeersdoden een stuk dichterbij!