Op school

Hoe help je kinderen zich te ontwikkelen tot veilige verkeersdeelnemers? Wij hebben hiervoor alles in huis. Niet alleen een verkeersmethode die 70% van de basisscholen gebruikt, maar natuurlijk ook het VVN Verkeersexamen en praktijklessen, verdiepende specials en ondersteuning als je de verkeersveiligheid in de omgeving van school wilt gaan verbeteren.

Met onze boeiende gastlessen en projecten geef je meer verdieping aan je verkeerslessen. Meer weten? 
Volg ons gratis webinar op 4 of 10 oktober a.s. van 15.30 - 16.15 uur

VVN Verkeersmethode

Kies je voor de VVN Verkeersmethode dan geef je de leukste verkeerslessen aan groep 1 t/m 8. De kinderen leren met plezier. En niet alleen de verkeersregels. Je werkt ook aan vaardigheden, veiligheidsbewustzijn en houding. En jij kan snel van start met onze lessen, zonder al te veel voorbereiding. 70% van de basisscholen gebruikt onze verkeersmethode.

Specials en gastlessen

Onze extra lessen kun je altijd inzetten naast de verkeersmethode op jouw school. Doe een verdiepende special, bijvoorbeeld over de route naar de nieuwe school. Ook leuk: een dodehoekles. Of laat kinderen een game spelen waarmee ze de risico’s van het gebruik van de smartphone op de fiets ontdekken. Uitdagende en eigentijdse manieren om kinderen wegwijs te maken!

VVN Verkeersexamen

Elk jaar doen kinderen uit groep 7 of 8 mee aan het nationale VVN theoretisch én praktisch Verkeersexamen. Wat is het precies en hoe kun je ze als leerkracht (of ouder) helpen met voorbereiden en oefenen zodat ze er straks helemaal klaar voor zijn?

VVN Verkeersouders

Elke school kan de hulp van VVN Verkeersouders gebruiken. Ouders die helpen met de lessen of zich inzetten voor een verkeersveilige schoolomgeving. Wij steunen school en de verkeersouders met superleuke verkeerspakketten, materialen en tips. 

VVN wint 2x NOT Innovatie Award

VVN Minecraft Verkeerseducatie heeft zowel de NOT Innovatie Award voor beste innovatie in het primair onderwijs als in het speciaal onderwijs gewonnen. Het is een primeur op het gebied van verkeerseducatie. Minecraft is een populaire game en leerlingen vinden het leuk om zo het geleerde in de “virtuele praktijk” te brengen. Het is dus echt méér dan alleen een game!

 

VVN wint 2x NOT Innovatie Award

Onze scholen zijn weer begonnen

Na de zomervakantie vallen er bijna twee keer zoveel verkeersslachtoffers onder scholieren dan in de rest van het jaar. Daarom roepen we in deze periode automobilisten op om meer rekening te houden met fietsende scholieren in het verkeer.

Onze scholen zijn weer begonnen

Verkeersveilige schoolomgeving

Je kent het wel: de chaos bij school tijdens het halen en brengen. Overal kinderen, ouders, fietsers en auto’s. De directe schoolomgeving is bij voorkeur autovrij of autoluw. Zodat kinderen lopen en fietsen naar school kunnen komen en zelf leren aan het verkeer deelnemen. Hoe zorg je daarvoor? Laat ons je helpen met het project Verkeersveilige schoolomgeving.

Veilig Verkeer Nederland verkeersveilige schoolomgeving