Thuis

Van jong tot oud: iedereen wil graag veilig aan het verkeer kunnen deelnemen. Heb jij jonge kinderen en wil je weten hoe je verkeersveiligheid het beste kunt meenemen in de opvoeding? Word jij - of worden jouw ouders - wat ouder en roept dat verkeersvragen op rond mobiliteit? Wij helpen je hierbij.

Naar de brugklas

Na de zomervakantie gaat je kind naar de brugklas. Vaak betekent dit ook een nieuwe route naar school. Meestal op de fiets. Bereid je kind daar in de vakantie al goed op voor. 

Blijf veilig onderweg

Wat betekent ouder worden voor veilig deelnemen aan het verkeer? Het liefst blijf je zo lang mogelijk zelf autorijden, fietsen, wandelen. Maar zorg wel dat het veilig blijft. 

Ontwikkeling van mijn kind in het verkeer

Wanneer kan ik mijn kind 'loslaten' in het verkeer. Dat is een vraag voor veel ouders. Hoe is bijvoorbeeld het besef van gevaar? Of tot welke leeftijd onderschatten kinderen de snelheid van verkeer? 

Verkeerskennis opfrissen

Hoe zit het met de verkeersregels. Weet jij het nog precies? En ben je op de hoogte van de nieuwste verkeersregels en verkeersborden? Ontdek binnen 2 minuten met onze online verkeerstest of je nog helemaal bij bent.