Thuis oefenen met verkeer

Verkeer leer je niet alleen op school. Daarom is het belangrijk om ook ouders te betrekken bij verkeer. Met deze spellen, speurtochten en boekjes stimuleer je ouders en kinderen om samen te gaan oefenen in het verkeer.

Ontdek de leukste activiteiten om samen met je kind te doen

Ouder-kind Quiz

Deze quiz spelen kinderen van 6-10 jaar samen met een ouder. Wie weet er meer over het verkeer?

Ouder en kind spelen quiz

VVN Schatkistspeurtocht

Kleuters (4-6 jaar) zijn dol op speuren en avontuur. Organiseer deze levendige schatkistspeurtocht, waarbij kinderen op een speelse manier het verkeer ontdekken en vaardigheden leren.

Schatkistspeurtocht

VVN Fotospeurtocht

Kinderen van 6-9 jaar doen deze avontuurlijke fotospeurtocht in hun eigen buurt. Ze leren over verkeer én het sluit aan bij een thema dat veel kinderen aanspreekt: het redden van dieren! 

VVN Fotospeurtocht

VVN Codespeurtocht

In deze codespeurtocht in de buurt te organiseren leren kinderen van 9-12 jaar spelenderwijs verkeersregels kennen. Ze worden echt uitgedaagd: lukt het ze om de geheime code te kraken?

VVN Codespeurtocht professor.jpg

Sproet en de Straathaaien

'Sproet en de Straathaaien' is een vrolijk (voor)lees- en doeboek over verkeer voor ouders/verzorgers en kinderen. Met als extraatje spelletjes en kleurplaten die je gratis kunt downloaden.

Moeder en dochter lezen uit Sproet en de Straathaaien

Fiep in het verkeer

'Fiep in het verkeer' is met de vrolijke illustraties van Fiep Westendorp een goed begin om kinderen vanaf een jaar of 4 wegwijs te maken in het verkeer. Aanvullend kun je gratis vijf kleurplaten en verhaaltjes met oefeningen downloaden.

Vader en dochter lezen uit Fiep in het verkeer

Zo zit dat... in het verkeer

Wat zijn de belangrijkste verkeersregels die kinderen onder de knie moeten krijgen? En hoe leg je dat uit op een manier die ze ook goed begrijpen? In dit handige boekje staat het allemaal, en supersimpel uitgelegd.

Meisje leest zo zit dat-boekje

Veilig naar de brugklas

Je kind zit in groep 8 en gaat volgend jaar naar de brugklas. Een spannende tijd voor jullie allebei! In deze gratis folder staan tips voor ouders en kinderen.

goed voorbereid naar de brugklas

Meer ideeën opdoen? Check ook de materialen en acties voor deze thema's: