Wat zijn jouw goede voornemens?

Een nieuw jaar betekent nieuwe voornemens. Misschien wil je minder alcohol drinken en meer bewegen. Minder bezig zijn met je telefoon. Of iets doen voor de maatschappij. Wist je dat deze voornemens heel goed te combineren zijn met veilig verkeer? Meedoen is makkelijk!

Veilig Verkeer Nederland goede voornemens.jpg

Wil jij... iets doen voor je buurt?

Kom in actie voor veiliger verkeer. Ga bijvoorbeeld aan de slag met een van onze leuke acties, zoals een speurtocht. Of maak een melding van een onveilige situatie in jouw buurt en doe een VVN Buurtactie. Een mooie manier om dit jaar een maatschappelijke bijdrage te leveren!

Wil jij... meer bewegen?

Pak dan wat vaker de fiets of combineer het OV met een stukje wandelen! Zo blijf je niet alleen fit, maar houd je bovendien je buurt autoluw. Heb je (klein/oppas)kinderen? Voor hen is het leuk én leerzaam om lopend of fietsend naar school te gaan. Spreek bijvoorbeeld af op welke dagen dat kan en draag zo bij aan een veilige schoolomgeving.

Zo houd je het wél vol

Hoe maak je je goede (verkeers)voornemens waar? We delen drie tips!

Goede voornemens verkeer

Wil jij... minder alcohol drinken?

Spreek wat vaker af dat jij de Bob bent. Zo drink je niet én breng je je vrienden veilig thuis. Win win!

Wil jij... minder bezig zijn met je telefoon?

Zet in het verkeer je telefoon op 'niet storen' of gebruik onze andere tips om afleiding te voorkomen. Zo ben je meer ontspannen en gefocust tijdens je rit. Die functies kun je natuurlijk ook prima toepassen als je níet onderweg bent voor wat extra rust. ;)

8 tips voor veiliger verkeer

Zit jouw goede voornemen er niet bij? Dan kun je ook op een andere manier bijdragen aan veiliger verkeer. Van rustig rijden tot het goede voorbeeld geven. Pas jij deze tips al toe?

MONO Veilig Verkeer Nederland smartphone tips.jpg