Sproet en de Straathaaien

'Sproet en de Straathaaien' is een vrolijk (voor)lees- en doeboek over verkeer voor ouders/verzorgers en kinderen. Met kijkplaten, prikkelende vragen, doe-activiteiten en tips voor opvoeders leren jullie samen spelenderwijs over verkeer.

Vader en kinderen lezen Sproet en de Straathaaien

Sproet is 5 jaar en ontdekt samen met haar vriendjes van alles over het verkeer. Zo moet ze in de regen naar school, klasgenootje Bof komt onderweg een gek groen vliegend ding tegen en opa vertelt het spannende verhaal over de straathaaien. 

In het boek lees je acht verhalen over Sproet en haar vriendjes. Bij elk verhaal vind je vragen, kijkplaten en een activiteit om samen met je kind te doen.  Hiermee heb je 60 pagina's vol leesplezier in huis, mooi gebonden als hardcover boek.

Sproet en de Straathaaien sluit aan bij de verkeerslessen op school voor kinderen van ongeveer vier tot zes jaar. Jongere kinderen vermaken zich ook goed met de verhalen en kijkplaten. 

'Ik vind het boek erg mooi.'

Ella (3 jaar)

Bestel het boek

Je bestelt het boek voor €12,50. Dit is inclusief BTW en verzendkosten. Heb je een kortingscode dan kun je die bij het bestellen invullen.

Ben je VVN Verkeersouder of vrijwilliger? Log dan in op mijnvvn.nl om het boek voor €10,- te bestellen.

Moeder en zoon lezen sproet en de straathaaien

'Het leuke eraan is dat je met je kind, spelenderwijs, allerlei dingen ontdekt. Wat zijn haaientanden, wat zit er in een auto, hoe steek je over. Een kind heeft eigenlijk helemaal niet door dat ze iets belangrijks leren.'

Nicolette Kluijver - Presentatrice en moeder van 3 kleine kinderen
Nicolette Kluijver leest voor uit Sproet en de Straathaaien.

Sproet voorleesactie

Zoek je een leuke en leerzame activiteit voor kinderen van een school, BSO of Buitenspeeldag? Neem de kinderen mee in het verhaal van Sproet en de Straathaaien!

Kinderen en juf lezen Sproet en de Straathaaien