Uit de hoek: speel de augmented reality game

Kennis over de dode hoek is bij veel volwassenen weggezakt. Met de augmented reality app ‘Uit de hoek’ leren ouders en kinderen thuis over de dode hoek van grote voertuigen in het verkeer.

Uit de hoek veilig verkeer nederland dode hoek

De dode hoek

Een ongeluk zit in een klein hoekje... Wist je dat de helft van de volwassen fietsers kiest voor een onveilige plek rond grote voertuigen?¹ Ook weet 4 van de 10 volwassenen niet dat naast vrachtauto's ook tractors en shovels een gevaarlijke dode hoek hebben.¹ Lees meer over de dode hoek in het verkeer in onze factsheet.

Speel de game!

Je downloadt ‘Uit de hoek’ gratis in de appstores van iOS en Android. Met de augmented reality techniek van het spel tover je verkeerssituaties op je keukentafel. De spelers zoeken naar een auto die onderweg een pakketje heeft verloren. Hierbij kom je steeds in dodehoeksituaties terecht. Zo leren ouders en hun kinderen waar de dode hoek zich bevindt en waar je als fietser wél veilig kunt staan. De app sluit aan bij de behoefte van ouders om thuis aandacht te besteden aan de verkeersopvoeding.

Partner

Samen met Total Nederland werken wij samen aan het vergroten van de verkeersveiligheid voor kinderen en volwassenen met onder andere deze game.

'Door mijn persoonlijke bagage zie ik hoe gevaarlijk het verkeer kan zijn. Vaak loopt het met een sisser af, maar als het fout gaat, is het ook goed fout. Met deze app hopen we via de kinderen volwassenen te bereiken. Mijn doel is om zoveel mogelijk mensen bewust te maken. Voor mij geldt: Hoe meer aandacht we ervoor krijgen, hoe beter.'

Dimitri Jongeneel - VVN bestuurslid (Utrecht) en slachtoffer van een dodehoekongeval in 2014

Bronnen

1. Onderzoek naar de dode hoek, Veilig Verkeer Nederland (2017)