Onveilige verkeerssituatie? Doe een melding

Te hard rijden in een woonwijk. Een onoverzichtelijk kruispunt. Drukte bij de ingang van school of sportclub. Iedereen kent wel plekken waar het verkeer niet veilig is. Kan de verkeersveiligheid in jouw buurt beter? Doe een melding en wij helpen je om gezamenlijk de verkeerssituatie veiliger te maken.

Veilig Verkeer Nederland doe een melding

Verkeersveiligheid in je buurt

Een veilige buurt is een prettige buurt om te wonen. Helaas maken veel mensen zich ongerust over de verkeersveiligheid. Ook al is er nog nooit een echt ongeluk gebeurd, een verkeerssituatie kan toch heel onveilig aanvoelen. Daarom helpen wij bewoners om het verkeer veiliger te maken. Als buurtbewoner weet je precies wat er speelt. Je loopt, fietst of rijdt er elke dag. Juist daarom begint het veiliger maken van het verkeer bij jou.

Meld onveilige verkeersituaties

In enkele stappen meld je een onveilige verkeerssituatie bij het Participatiepunt van Veilig Verkeer Nederland. Aan de hand van een aantal vragen beschrijf je de situatie: om welke locatie gaat het, wat maakt dat het niet veilig is en voor wie is het er onveilig. Wij geven je vervolgens advies over hoe je de verkeerssituatie kunt verbeteren.

Verkeersactie in je buurt

Met onze buurtacties kun je zelf iets doen aan de verkeersveiligheid bij jou in de buurt. Buurtacties helpen om het (eigen) gedrag inzichtelijk te maken en de bewustwording te vergroten. Maar het is ook nog eens heel erg leuk om te doen met je buren. Wat dacht je van een remwegdemo, stickeractie of verkeersborden ontwerpen?

Buurtbewoners in Heiloo komen in actie voor een lagere snelheid in de woonwijk met behulp van de VVN Snelheidsmeting.

Wat Veilig Verkeer Nederland doet met meldingen 

De meldingen die wij verzamelen in het Participatiepunt, worden getoond op de kaart. Je kunt dus altijd kijken welke meldingen in jouw woonplaats zijn gedaan. Doordat we zoveel informatie van bewoners krijgen, hebben wij een goed beeld van wat er speelt op het gebied van verkeersonveiligheid in Nederland. Daardoor kunnen we gericht materialen en projecten ontwikkelen en adviezen opstellen om de verkeersveiligheid op die plekken te verbeteren.

Succesverhaal

'30 is hard genoeg' was het thema waarmee de ondernemersvereniging, politie en gemeente aandacht vragen voor de maximale snelheid op 30 km/uur-wegen op de Hessenweg in De Bilt. Tijdens het evenement waren buurtbewoners getuige van een demonstratie van de remweg van een auto bij verschillende snelheden. Verder was er een stand van de lokale autogarage over veiligheid en bandenprofielen, stond de politie er met een pop-up bureau en konden bezoekers plaatsnemen in de rijsimulator om te ervaren wat afleiding tijdens het rijden met je doet. 

buurtactie