Hoe bedrijven verkeersveiligheid omarmen

Laat je inspireren door de verhalen van CEO's, HR-managers en werknemers die in hun organisatie werk maken van verkeersveiligheid. 

Interpolis

Met een mobiliteitsbeweging streeft Interpolis ernaar om het aantal verkeersongevallen te verminderen. Directievoorzitter Chantal Vergouw: "Interpolis gelooft dat je grote problemen samen oplost. Daarom ondersteunen we Veilig Verkeer Nederland én natuurlijk ook de De scholen zijn weer begonnen-campagne."

Veilig Verkeer Nederland partner Interpolis

Picnic

Reed vroeger de melkboer op zijn gemakje door de straten, nu is het een stuk hectischer op de weg. Boodschappendienst Picnic heeft er dagelijks mee te maken. “Elke dag rijden er zo’n 800 Picnic-autootjes op de weg, ” vertelt Manouk Lohuis van Picnic. “Het is onze verantwoordelijkheid om dat zo veilig mogelijk te laten verlopen. Daarom werken we samen met Veilig Verkeer Nederland. Zij zijn de experts op het gebied van veiligheid.”

Directeuren Picnic en Veilig Verkeer Nederland

Athlon

Alexander Heijkamp van Athlon: "De reden waarom ik Veilig Verkeer Nederland heb benaderd? Waar mogelijk willen we onze klanten helpen om veilig aan het verkeer deel te nemen. Klanten van Athlon -zakelijk en private lease- zijn erg positief over het feit dat wij verder denken dan de auto alleen. En dat we hen helpen om ‘goed werkgeverschap’ in te vullen door verkeersveiligheid zo professioneel op te pakken."

Veilig Verkeer Nederland verkeersspel Athlon

FNV

Door de jaren heen is het verkeer behoorlijk veranderd. Denk alleen al aan turborotondes of rode kruisen boven de snelweg. En je ziet nieuwe gedragingen bij weggebruikers, zoals het gebruik van de smartphone achter het stuur. Allemaal zaken die bij de meesten van ons bij het halen van het rijbewijs nog niet aan de orde waren. De Opfriscursus van Veilig Verkeer Nederland helpt om daar zo veilig mogelijk mee om te gaan. 

Veilig Verkeer Nederland cursus

Total NL

De Total vestigingen in Nederland hebben in september 2019 een samenwerkingsverband getekend met Veilig Verkeer Nederland. De verkeersthema's waar Total zijn pijlen op richt, zijn het minimaliseren van smartphonegebruik van automobilisten en het mogelijk maken van verkeerseducatie over de dode hoek.

Veilig Verkeer Nederland dodehoekles

Samenwerken met Veilig Verkeer Nederland

Als dé maatschappelijke organisatie voor verkeersveiligheid, zoeken we graag de samenwerking met bedrijven. En ook voor jouw organisatie heeft dat veel voordelen. Je toont maatschappelijke betrokkenheid en je maakt deel uit van het netwerk van Veilig Verkeer Nederland in politiek, media en bedrijfsleven. Samenwerken kan op verschillende manieren. Lees meer over samenwerken met Veilig Verkeer Nederland