Fris je verkeerskennis op

Hoe zit het met de verkeersregels. Weet jij het nog precies? En ben je op de hoogte van de nieuwste verkeersregels en verkeersborden? Ontdek binnen 2 minuten met onze online verkeerstest of je nog helemaal bij bent. Of geef je op voor een Opfriscursus in jouw buurt.

Waarschijnlijk is het al wat jaren geleden dat je je rijbewijs hebt gehaald of een verkeersdiploma. Ondertussen is het verkeer drukker geworden en zijn er veel nieuwe vervoersmiddelen op de weg bijgekomen. Is jouw verkeerskennis nog helemaal up-to-date? Als verkeersdeelnemer is het belangrijk dat je weet wat de (nieuwste) verkeersafspraken zijn. Als automobilist, fietser, voetganger of scootmobielgebruiker. Zo doe je veilig mee aan het verkeer.

Test jezelf

Check je kennis over de verkeersregels. Dat kun je simpel doen met onze online opfriscursus. Op deze speciale website test je zelf hoe het met je verkeerskennis staat. Binnen 2 minuten weet je of je helemaal op de hoogte bent of dat je jezelf moet bijspijkeren.

Online opfriscursus

Met de online opfriscursus kun je je kennis testen per weggebruiker: automobilist, fietser, scootmobielgebruiker of voetganger. De korte verkeerstest per weggebruiker heeft 8 vragen. Bij de uitgebreide test beantwoord je 24 vragen en krijg je meteen een toelichting. Aan het eind van de online verkeerstest zie je meteen op welk onderdeel je goed of minder goed scoort. En kun je oefenen op onderwerpen zoals snelheid, kruisingen of rotondes. Wist je trouwens dat er op de website 500 verkeersvragen staan en dat al 600.000 mensen de online opfriscursus hebben gedaan? 

Opfriscursus voor ouderen

Opfriscursus in de buurt

Kun je wel wat hulp gebruiken bij het opfrissen van je verkeerskennis? Dat kan. Overal in het land organiseren we VVN Opfriscursussen. Voor automobilisten, fietsers en scootmobielgebruikers. Ook in jouw buurt. Met een kleine bijdrage doe je hier aan mee. De opfriscursus bestaat uit 2 bijeenkomsten van elk ongeveer twee uur. De verkeerstheorie wordt uitgelegd door een WRM-gecertificeerde leraar (Wet Rijonderricht Motorvoertuigen). Of leg hem je verkeersvragen voor. Naast de theorie is er ook een praktijkonderdeel.

Praktijkrit

Fietsers en scootmobielgebruikers kunnen op dezelfde dag als de theoriebijeenkomst meedoen aan een praktijktraining. Wil je als automobilist je rijvaardigheid vrijwillig laten testen, dan maak je hiervoor een aparte afspraak. Een ervaren rijinstructeur rijdt dan met je mee in je eigen auto en geeft tips. Een rijvaardigheidsrit is vrijblijvend, het heeft geen gevolgen voor je rijbewijs. Het gaat er om goede en slechte gewoonten in kaart te brengen, die er langzaam zijn ingeslopen. Opfriscursus bij jou in de buurt? Bekijk de agenda!

Alle Opfriscursussen van Veilig Verkeer Nederland hebben een informatief karakter en zijn dus geen examen. In veel gevallen is de cursus gratis, dankzij subsidie van de gemeente.

Het nieuwe fietsen

Wij nodigen je graag uit voor Het nieuwe fietsen. Je bent onze gast in deze positieve, gezellige workshop waar we in gesprek gaan over fietsen. Hoe ga je om met ouder worden en blijven fietsen? Het is geen verkeersles of fietscursus. Wel delen we elkaars ervaringen en krijg je tips over je eigen veiligheid en hoe je daar zelf iets aan kunt doen. 

Veilig Verkeer Nederland het nieuwe fietsen workshop senior.jpg

Cursus scootmobiel

De scootmobiel is voor veel mensen een uitkomst. Maar rijden met een scootmobiel in het soms drukke verkeer is zo makkelijk nog niet. Speciaal voor jou is er de scootmobielcursus van Veilig Verkeer Nederland.

Veilig Verkeer Nederland scootmobielcursus