Verkeerseducatie op school

Veilig Verkeer Nederland is de grootste aanbieder van verkeerseducatie op basisscholen in Nederland. Als Verkeersouder kun je leerkrachten assisteren bij het uitvoeren van (praktijk) verkeerslessen. Check ons aanbod!

Keuzemenu voor het schooljaar

Er is van alles te doen. Maar waar moet je beginnen? En hoe plan je je activiteiten in het schooljaar? Daarvoor is het keuzemenu: een kalender voor het hele schooljaar, met suggesties voor het thema verkeer. Handig!

Veilig oversteken

Veilig oversteken leer je (leren kinderen) door veel te oefenen, op school maar vooral ook thuis. Dat kan allemaal met deze leuke oversteeklessen.

Veilig Verkeer Nederland oversteken

Op voeten en fietsen naar school

Organiseer op school een actie voor een dag, een week of langer en stimuleer dat kinderen vaker lopend of met de fiets naar school gaan.

Lopen op de stoep

Veilig op de fiets

Check de fietsen van de kinderen en sluit een ‘safety-deal’ met de klas. Of download de leuke fietswielspellen voor op het schoolplein.

Jongen op de fiets.jpg

OK!-kaartenactie

In dit project deel je OK!-kaarten uit aan kinderen, ouders en buurtbewoners die het goede voorbeeld geven in het verkeer. Nog leuker is het als je de kinderen de kaarten uit laat delen. Wie wordt daar nou niet blij van!

Kinderen doen OK-kaartenactie

Van 8 naar 1

Speciaal voor groep 8: Van 8 naar 1. In vijf leuke lessen van ongeveer 20 minuten gaan de leerlingen aan de slag met het in kaart brengen, voorbereiden én oefenen van de route naar hun nieuwe middelbare school.

op de fiets

VVN Verkeersexamen

Elk jaar doen kinderen uit groep 7 of 8 mee aan het nationale VVN theoretisch en praktisch Verkeersexamen. Leerkrachten en (verkeers)ouders kunnen de leerlingen helpen met voorbereiden en oefenen. 

VVN Verkeersexamen

VVN Schoolpleinpakket

Met de praktijklessen van het schoolpleinpakket oefenen de kinderen (van groep 1 t/m 8) levendig, realistisch en actief verkeerssituaties. Op het schoolplein, in de gymzaal of aula. 

Veilig Verkeer Nederland schoolpleinpakket

VVN Verkeersmethode

Zo'n 70% van de basisscholen gebruikt de verkeersmethode van Veilig Verkeer Nederland. Verkeerslessen waar de kinderen écht enthousiast van worden. En heel gebruiksvriendelijk voor de leerkracht. 

Jongen doet verkeersles op laptop

Nationale VVN Verkeersquiz

In groep 7/8 kun je de Nationale VVN Verkeersquiz doen. Aan de hand van herkenbare verkeerssituaties toets je tijdens de verkeersquiz de verkeerskennis van de leerlingen. 

Kinderen in de klas

VVN Verkeersspel

Het verkeersspel is een online verkeersganzenbord. Op een speelse manier testen de kinderen hun verkeerskennis. Voor elke groep zijn er verkeersvragen die aansluiten bij hun niveau.

VVN Verkeersspel

Meer ideeën opdoen? Check ook de materialen en acties voor deze thema's: