Verkeer in de schoolomgeving

Speelt er iets in de omgeving van school waar je aandacht aan wilt besteden bij kinderen, ouders of leerkrachten? Laat je inspireren door onze projecten!

Materialen en acties

Keuzemenu voor het schooljaar

Er is van alles te doen. Maar waar moet je beginnen? En hoe plan je je activiteiten in het schooljaar? Daarvoor is het keuzemenu: een kalender voor het hele schooljaar, met suggesties voor het thema verkeer. Handig!

Ok!-Kaartenactie

In dit project deel je OK!-kaarten uit aan kinderen, ouders en buurtbewoners die het goede voorbeeld geven in het verkeer. Nog leuker is het als je de kinderen de kaarten uit laat delen. Wie wordt daar nou niet blij van!

Kinderen doen OK kaartenactie

Op voeten en fietsen naar school

Organiseer op school een actie voor een dag, een week of langer en stimuleer dat kinderen vaker lopend of met de fiets naar school gaan.

Lopen op de stoep

Veilig oversteken

Veilig oversteken leer je (leren kinderen) door veel te oefenen, op school maar vooral ook thuis. Dat kan allemaal met deze leuke oversteeklessen.

Veilig Verkeer Nederland oversteken

Snelheidsmeting

Heb jij het gevoel dat er te hard wordt gereden in de buurt van de school? En wil je objectief meten hoe hoog de daadwerkelijke snelheid is? Dan is de VVN Snelheidsmeting een heel geschikte activiteit.

Veilig Verkeer Nederland buurtactie snelheidsmeting

Stickeractie

Met de stickeractie breng je op een verrassende manier de maximumsnelheid onder de aandacht. Deel 15, 30, 50 of 60 km-stickers uit in de buurt van school en plak ze op jullie kliko's.

Stickeractie VVN snelheid

Ouderenquête Verkeersveilige schoolomgeving

Vind jij dat de verkeersveiligheid in de omgeving van de school beter moet? En wil je je daar samen met andere ouders voor inzetten? Start een traject om de situatie met hulp van Veilig Verkeer Nederland te verbeteren. 

Schoolzone

Meer ideeën opdoen? Check ook de materialen en acties voor deze thema's: