Doortraproutes

Provincie Utrecht

Doortraproutes maken onderdeel uit van het programma Doortrappen. Doortraproutes zijn fietsroutes van ongeveer 25 kilometer. Ze zijn mooi en groen, over redelijk ruime paden met weinig obstakels en relatief veilige kruisingen. 

Provincie Utrecht

De Doortraproutes zijn ontwikkeld door de Friese fietsdocenten Jetty de Vries en Karin Broer van de Fietsersbond. Gezien de enthousiaste reacties uit Friesland hebben zij een inspiratiedocument gedeeld met Veilig Verkeer Nederland, zodat wij de routes ook kunnen uitwerken in de provincie Utrecht.  

Doortraproutes maken onderdeel uit van het programma Doortrappen. De provincie Utrecht heeft Veilig Verkeer Nederland de opdracht verleend om verschillende projecten te starten waaronder Doortraproutes en Het Nieuwe Fietsen. We pakken dit project samen op met onze partners Team Sportservice, SportUtrecht, en XTNT

De routes die we samen met vrijwilligers van fietsclubs ontwikkeld hebben kun je hieronder gratis downloaden. De informatie bestaat uit een routekaart met knooppunten, een routebeschrijving en een gpx-bestand.

Wat speelt er in jouw buurt?