Een ervaren rijder kan risico's mijden

Of je nu loopt, fietst of rijdt, het geeft je de vrijheid om te gaan en staan waar je wilt. Mobiel zijn en blijven is voor ons allemaal dan ook heel belangrijk. Door jarenlange ervaringen weet jij als geen ander hoe je risico’s in het verkeer moet mijden. Met deze campagne geven wij jou een extra steuntje in de rug.

Veilig Verkeer Nederland helmgebruik e-bike fiets fietser helm fietshelm.jpg

Met de campagne 'Een ervaren rijder kan risico's mijden' geven wij voorlichting over verschillende hulpmiddelen, zoals een fietshelm. En helpen wij je bij het opfrissen van je verkeerskennis en vaardigheden. Zo kan je er zelf op een eenvoudige manier voor zorgen zo lang mogelijk veilig aan het verkeer deel te nemen.

Met een helm op de e-bike? Dat spreekt voor zich.

De e-bike is razend populair in Nederland. Logisch, je krijgt ondersteuning bij het trappen. Dus lange afstanden, leg je zonder problemen af. En de e-bike brengt je ook nog een stuk sneller van A naar B. Het werkt wel allemaal net even anders dan een ‘gewone’ fiets. En een ongeluk zit soms in een klein hoekje. Dan is het wel zo prettig als jij een helm draagt. Een helm beschermt je namelijk tegen hoofd- en hersenletsel bij een val of botsing. Ook raadzaam op een gewone fiets.

Wist je dat...

  • het dragen van een fietshelm de kans op ernstig letsel bij een botsing of val met 60% vermindert?
  • fietsers met helm maar liefst 70% minder kans hebben op dodelijk hoofd- of hersenletsel dan fietsers die geen helm dragen?
  • als iedereen een fietshelm draagt er naar schatting 85 verkeersdoden en 2500-2600 ernstige verkeersgewonden minder zijn per jaar?
  • naar schatting er op jaarbasis 45-50 verkeersdoden en 900 ernstige verkeersgewonden minder zijn wanneer 70-plussers een fietshelm dragen?

Lees alles over de voordelen van de fietshelm.

Tips voor de aanschaf van een fietshelm

Heb je nog geen helm en ga je binnenkort over tot aanschaf? Deze tips helpen je bij het vinden van het juiste exemplaar!

Tips fietshelm kopen

Veilig blijven fietsen

Jong geleerd, oud gedaan. Dat gaat zeker op voor fietsen. Met deze tips blijf je zo lang mogelijk veilig fietsen.

Fietsers spoorwegovergang